Onze camping ligt in het dorpje Ransdaal, Gemeente Voerendaal, tussen de steden Maastricht Heerlen en Valkenburg, Limburg (Nederland)

Ransdaal (Limburgs: Ranzel) is een dorpje, gelegen in het Ransdalerveld een prachtig rustig landelijk gebied uitermate geschikt om te wandelen, fietsen en te ontspannen. Ransdaal heeft ongeveer 1000 inwoners en wordt gekenmerkt door grote boerderijen opgetrokken uit de typische “Kundersteen” . een herkenningspunt in de omgeving is de parochiekerk, die in 1932 door de Ransdalers zelf werd gebouwd uit “Kundersteen”, de architect was Frits Peutz. Deze kerk is gewijd aan de heilige Theresia, de stijl is neo-gotiek en modern. De toren is erg on-Limburgs, met een zadeldak. Vanwege het mooie dorpsgezicht is het niet vreemd dat ook de Mergelland route Ransdaal aan doet. Deze ca.125 km lange fiets- en autotoerroute is een begrip onder de toerfietsrijders die alle bekende beklimmingen in het Limburgse Heuvelland aandoet.

Bovenstaande ingredienten maken Ransdaal een ideale uitvalsbasis voor bezoekjes aan Maastricht, Valkenburg, maar ook Vaals en het drielandenpunt, Aken, Keulen, Hasselt, Tongeren en Luik liggen binnen bereik.
In het dorp ligt een een friture/brasserie, enkele café’s een rustieke eetgelegenheid, een fruitbedrijf met winkel voor vers fruit, een duivenkweekcentrum, een schildersatelier, een autogarage en net buiten het dorp ligt een groentewinkel voor verse groenten. Helaas hebben wij geen supermarkt meer in het dorp, voor de bakker en supermarkten moet u naar de nabij gelegen dorpen (Klimmen en Voerendaal) op ca. 2 km  afstand.

Station Klimmen-Ransdaal ligt aan de spoorlijn Maastricht – Valkenburg – Heerlen Hierdoor is Ransdaal goed bereikbaar met het openbare vervoer. Ieder half uur zijn er verbindingen naar deze steden. Het station bevindt zich op ca. 10 minuten lopen van onze camping.